Uppsnack och info inför Allsvenskan 2022

Uppsnack och info inför Allsvenskan 2022

För fotbollsintresserade börjar säsongen äntligen att närma sig och en höjdpunkt för många är då Allsvenskan, som är den högsta fotbollsserien som vi har i Sverige. Dessutom sträcker Allsvenskans historia sig tillbaka långt i tiden, där de första matcherna började att anordnas redan 1924.

Idag är det 16 olika lag som tillhör denna fotbollsserie där man genom borta- och hemmamatcher slåss om förstaplaceringen i serien och där man får möta resterande lag i serien för att avgöra vem som tar hem pokalen.

När anordnas Allsvenskan 2022?

Allsvenskan närmar sig med stormsteg och i April är det äntligen dags. Premiäromgången utspelar sig den 2-3 april och avslutningen sker den 6 november. Du kan alltså se fram emot en hel vår, sommar och höst fylld med fotbollsmatcher som du kan kolla på.

Vilka lag är favoriter i Allsvenskan?

Det är framförallt några lag som har lite extra uppmärksamhet i Allsvenskan och som ofta placerar sig högt upp i serien. På listan över de mer framgångsrika lagen i serien hittar du bland annat Malmö FF, IFK Norrköping, IFK Göteborg, AIK och Djurgården.

Det är också spelarna i Allsvenskan som är lite extra intressanta att köpa in för framgångsrika lag i Europa. Så att spela i ett lag som placerar sig högt på Allsvenskan är såklart därför en stor dröm för många fotbollsspelare och kan också leda till en dyr utlandsförsäljning om man presterar.

Nedflyttning till serien under

Men en bra placering i serien handlar inte bara om att man vill vinna. Hamnar man näst sist eller sist på listan, så kommer man automatiskt att åka ner till serien under. Om man istället hamnar på plats 14 så måste man slåss mot det lag som hamnar på tredje plats i serien under, Superettan.

Om man förlorar så kan det kosta laget en plats i Allsvenskan och man flyttas då ner till serien under. Någonting som alla lag såklart vill undvika, då det kan kosta sponsorer och skära ner lagets budget inför kommande år.

Så att populariteten för Allsvenskan är så pass stor är därför ingen överraskning. Om du har ett favoritlag i Allsvenskan så kommer det bli en höjdpunkt på året då du kan heja på laget när de spelar sina borta- eller hemmamatcher. Kanske vill du också vara på plats och stötta dem genom att gå på själva matchen.

Vart kan man följa Allsvenskan?

Om du är intresserad av att följa ditt favoritlag så är det kanske även dags att börja planera vart du kan följa det. Licensen för att sända matcherna varierar lite beroende på år och säsong. Tidigare var det framförallt på CMore som man kunde kolla på alla matcher inom Allsvenskan.

Men för i år så är det istället Discovery som har rättigheterna till att sända och därmed är det bra om du kikar på vilket paket som du behöver betala för.

Om du vill göra matchen lite extra spännande så finns det också många olika möjligheter till att betta på matchen du kollar på. Vilket lag tror du kommer att ta hem förstaplaceringen, vem kommer att vinna skytteligan och hur kommer resultatet att bli på en enskild match? Om du lyckas spela rätt så kan du få en rejäl hacka att använda för planerandet av resten av årets fotbollskvällar med gänget!