Fotbolls EM 2021 närmar sig – hitta bäst odds

Det börjar närma sig fotbolls EM 2021. Eller, rent tekniskt är det fotbolls EM 2020, eftersom denna blev framflyttad ett år. De flesta säger dock ändå fotbolls EM 2021. För många spelare är detta en av årets största höjdpunkter – och naturligtvis väljer de att betta på matcherna. Eftersom detta event är otroligt mediabevakat finns goda möjligheter att hålla sig väl uppdaterad kring alla lagen och deras spelare. På så vis kan man avsevärt förbättra sina chanser till vinst. Den som vill ha bäst EM 2021 odds kan ha några enkla regler i bakhuvudet, för att optimera sina vinstchanser så väl som möjligt. 

Early bird får de bästa oddsen

En vanlig regel inom bettingvärlden är att “early bird catches the worm” – det vill säga ju tidigare man är ute desto bättre odds kommer man få på sitt bet. Detta beror på att ju närmare det aktuella eventet man kommer, desto bättre koll får man på förutsättningarna för de respektive lagen. Det kan ju till exempel vara så att ett lag är favorittippat i flera månader innan eventet, men strax innan det drar igång så har de oturen att en av deras viktigaste nyckelspelare skadar sig på träning. En sådan skada kan röra om rejält i grytan och helt plötsligt kanske laget går från förhandsfavoriter till att inte ens vara beräknade att komma till final. Eftersom man inte har koll på några sådana saker långt innan eventet går av stapeln, kommer man som regel också få högre odds ju längre tid det är kvar innan det börjar. 

På samma sätt gäller att oddsen ofta sjunker snabbt ju längre in i turneringen man kommit, eftersom det för varje match som spelas oftast blir allt mer tydligt vilket lag som har störst chans att gå vinnande ur turneringen. 

Bäst koll bettar bäst

En annan grundregel är att det gäller att ha koll för att kunna betta bra. Detta gäller inte bara för fotbolls EM 2021, utan det gäller oavsett vad man tänkt betta på. 

Ju mer påläst man är, och ju mer uppdaterad man håller sig om varje lag, desto större chans är det att man träffar rätt med sina bets. Sådant som kan vara bra att ha koll på är exempelvis:

  • Vilken form spelarna i de olika lagen har just nu. Man kanske inte har tid eller energi att hålla koll på varenda spelare, och då är det givetvis viktigast att fokusera på nyckelspelarna
  • Hur ser tränarläget ut för de olika lagen? Har de en tränare de trivs med eller en som ofta hamnar i konflikt med spelarna i laget? Har de haft tränaren innan, hur har de i så fall presterat då? Hur ser tränarens egen meritlista ut? 
  • Finns det några externa faktorer som kan påverka läget för de viktigaste spelarna i laget? Finns det till exempel några konflikter inom laget, eller är det någon spelare som alltid hamnar i konflikt med en särskild spelare i något av de lag de kommer möta? Är det någon spelare vars fru strax ska föda barn? 

Den som har bäst koll på de olika lagen brukar ofta också få bäst utdelning på sina bets.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*